На иницијативу Синдиката медицинских сестара и техничара Србије, поводом све учесталијих физичких напада на медицинске сестре/техничаре и лекаре, у Министарству здравља је одржан хитан састанак са темом измене Кривичног законика како би се заштитили запослени у здравству.
Састанку су испред Министарства здравља присуствовали Министар Асс.др Златибор Лончар и шеф кабинета Никола Пандрц. Наш синдикат су представљали председница СМСТС Радица Илић, као и наши представници из КЦ Ниш – Биљана Тонић и Иван Стојковић, КЦ Војводине – Марина Вигњевић, и Џ Свилајнац – Ана Радојковић Младеновић.
Добили смо чврста уверавања од стране Министра здравља да ће се и он лично, као и Министарство здравља заложити за што хитније измене Кривичног законика, а све у циљу заштите запослених у здравству. Треба напоменути да се наш синдикат залаже управо за ову идеју, а противи се идеји статуса службених лица за медицинске сестре/техничаре и лекаре. О свим даљим дешавањима на ову тему бићете благовремено обавештавани.